Здружение ЕСЕ

ЕСЕ

   Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените.

 

 

 

 

 

 

 

EU/EC - 2022 Report on Gender Equality in the EU

Direct Link to Full 64-Page European Commission 2022 Report:

2022_report_on_gender_equality_in_the_eu_en.pdf (europa.eu)

Извор: WUNRN – 01.05.2022

 

Фискална Транспарентност

Социјална отчетност за родова еднаквост

Човекови права во здравствена заштита

Семејно насилство 

Центар за правна помош

Здравствен информативен центар