Едукативна работилница за запознавање со активните мерки и програми за вработување на граѓаните во Битола

МКЦ од Битола, во рамки на проектот „Социјална отчетност за родова еднаквост” поддржан од Европската Унија, на 05.09.2019 и на 18.09.2019 год., одржа едукативни работилници за запознавање со правата за користење на активните мерки и услуги за вработување. На работилниците присуствуваа по 11 учесници, невработени лица од Битола.

Овој настан е дел од активностите за мониторинг и оценување на ефикасноста, ефективноста, квалитетот и задоволството од спроведувањето на активните мерки и програми за вработување на АВРМ.

View the embedded image gallery online at:
http://esem.org.mk/index.php/shto-rabotime-sega/3375-edukativna-rabotilnica-za-zapoznavanje-so-aktivnite-merki-i-programi-za-vrabotuvanje-na-gragjanite-vo-bitola.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeIdd97ed576fe