Оддаваме почит

Со големо жалење и неверување ја примивме веста за смртта на нашата поранешна колешка Весна Јованова.

Весна се приклучи во работата на ЕСЕ во период кој беше клучен за одредување на програмските определби и организацискиот развој. Својата работа во ЕСЕ ја започна како координатор на тригодишната програма под името “Јакнење на капацитетите на женските невладини организации за здравствена едукација”, за потоа да ја координира работата на ново воспоставениот оддел за развој кој беше движечка сила во спроведувањето на стратешката определба и одржливоста на ЕСЕ. Весна посвети една деценија од својот живот работејќи во ЕСЕ и со тоа даде свој личен печат во работењето во организацијата и работата на тимот на ЕСЕ.

Почивај во мир. Во оваа прилика изразуваме и длабоко и искрено сочувство на нејзиното семејство и особено на Влатко, Ведран и Бистра.