Здружение ЕСЕ

ЕСЕ

   Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените.

 

 

 

 

 

 

 

Учество во емисијата Топ Тема на Телма ТВ 

На 16.12.2022 година Стојан Мишев од Здружение ЕСЕ учествуваше на емисијата Топ Тема на Телма  на која се осврна на фактичката состојба на жените што претрпеле семејно насилство и функционирањето на системот за заштита.

Линк:

https://telma.com.mk/2022/12/16/top-tema-16-12-2022-dali-instituciite-regiraat-soodvetno-i-navreme-vo-sluchaite-so-nasilatvo-vrz-zhenite/

 

Фискална Транспарентност

Социјална отчетност за родова еднаквост

Човекови права во здравствена заштита

Семејно насилство 

Центар за правна помош

Здравствен информативен центар